2200 BC - A CLIMATIC BREAKDOWN AS A COUSE FOR THE COLLAPSE OF THE OLD WORLD?

2200 BC - A CLIMATIC BREAKDOWN AS A COUSE FOR THE COLLAPSE OF THE OLD WORLD? (Libro en papel)

Editorial:
UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA
Año de edición:
Materia
Medioambiente
ISBN:
978-84-490-5585-0
Páginas:
872
Encuadernación:
Cartoné
-5%
109,00 €
103,55 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

"2200 BC - A climatic breakdown as a couse for the collapse of the old world?" ha estat coeditada pel Servei de Patrimoni i Museu Estatal d'Arqueologia de Saxònia-Anhalt i el Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'obra forma part d'una col·lecció de monografies que té com a objectiu recollir les ponències presentades durant el congrés d'arqueologia de l'Alemanya central, que cada any es dedica a un tema d'especial rellevància en el món de l'arqueologia. En aquesta ocasió, la publicació recull els resultats de la 7a. Conferencia d'arqueologia de l'Alemanya central dedicada als canvis climàtics i socials que van provocar el col·lapse del «món antic» al 2200 aC, organitzada l'octubre de 2014 a la ciutat de Halle (Saale) per aquest prestigiós museu alemany.

El llibre, format per dos volums, és la tercera obra en què col·laboren investigadors del Departament de Prehistòria de la UAB. El primer volum, titulat "1600 - Cultural change in the shadow of the Thera-Eruption?", era dedicat a les conseqüències climàtiques i socials de l'explosió del volcà de Thera, cap a l'any 1613 aC, i el segon volum, titulat "Metals of Power: Early Gold and Silver", recollia els resultats de la conferència sobre l'ús de l'or i la plata a la prehistòria (del V al II mil·lenni aC), organitzada l'octubre de 2013.

El responsable científic del projecte per part de la UAB és Roberto Risch, doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Arqueologia per la Universitat de Cambridge (Anglaterra) i diplomat en Prehistòria i Arqueologia per la Universitat de Friburg (Alemanya). El Dr. Risch és actualment professor del Grau de Prehistòria i codirigeix el Grup de Recerca d'Arqueoecologia Social Mediterrània (ASOME) a la UAB.

La publicació és distribuïda pel Servei de Patrimoni i Museu Estatal d'Arqueologia de Saxònia-Anhalt i es pot demanar a través de Beier i Beran.