A-RE-PA

A-RE-PA. ANÀLISI DEL RETARD DE LA PARLA (Libro en papel)

Editorial:
UNIVERSITAT DE BARCELONA
Año de edición:
Materia
Psicología
ISBN:
978-84-475-3952-9
Páginas:
320
Encuadernación:
Rústica con solapa
-5%
42,00 €
39,90 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

En aquest llibre s'ofereixen les bases teòriques, el procediment, els protocols i el material per realitzar l'avaluació i el perfil foneticofonològic de la parla infantil entre 3 i 6 anys. Amb aquest objectiu general es presenten diverses eines, cada una amb els seus objectius propis:

1. Prova de rastreig per a l'avaluació preventiva de la població general.

2. Qüestionari per a la realització de les avaluacions complementàries amb l'objectiu de detectar aquells factors concomitants que poden afectar la parla dels infants: dades clíniques i de l'evolució, del nivell cognitiu, de les pràxies, de la respiració voluntària i de l'audició.

3. Perfil fonològic per a l'anàlisi de les habilitats articulatòries, mitjançant paraules aïllades i parla espontània, i de les habilitats discriminatives.

La principal novetat d'aquests protocols és l'organització de les dades en tres nivells d'anàlisi: segmental, que coincideix amb les anàlisis tradicionals, sil·làbica i de paraula. Aquests tipus d'anàlisis permeten tenir un coneixement més exacte del nivell en què se situen els problemes de l'infant i així establir els objectius de la reeducació corresponent. Les proves inclouen una baremació en la població general i en una població amb retard de parla.

Eva M. Aguilar, doctora en Psicologia i logopeda, és professora ajudant de la Universitat de les Illes Balears i especialista en adquisició normal i patològica del llenguatge. eva.aguilar@uib.es

Miquel Serra és catedràtic de Psicologia i dirigeix el Servei de Pertorbacions del Llenguatge i Logopèdia de la Universitat de Barcelona. És l'autor principal del llibre "La adquisición del lenguaje", i juntament amb E. Pérez ha publicat "El análisis del retraso del lenguaje" (A-RE-L). mserra@psi.ub.es

Otros libros del autor

  • A-RE-HA
    -5%
    Titulo del libro
    A-RE-HA
    AGUILAR MEDIAVILLA, EVA M.; SERRA RAVENTÓS, MIQUEL