ALACANT EN GUERRA

ALACANT EN GUERRA. LA VIDA EN LA REREGUARDA (1936-1939) (Libro en papel)

Editorial:
PUBLICACIONS UNIVERSITAT ALACANT
Año de edición:
Materia
Historia de España Contemporánea (ss. XX y XXI)
ISBN:
978-84-9717-516-6
Páginas:
100
Encuadernación:
Rústica con solapa
-5%
12,00 €
11,40 €
IVA incluido
En stock
Comprar

Alacant va ser l'últim escenari de la Guerra Civil. Aquest llibre intenta explicar com van transcórrer els tres anys de conflicte per als habitants de la ciutat, el dia a dia de milers de persones que van patir la guerra a centenars de quilòmetres del front de batalla, lliurats a la producció de subministraments per al front i a les seues activitats diàries: les més bàsiques, com treballar, dormir, atendre a la família... però també fer la compra, cuinar, passejar, anar al cinema... en definitiva, viure.

No es tracta, per tant, d'una obra centrada en el desenvolupament del conflicte bèl·lic, sinó en la vida de les persones en una època incerta i convulsa marcada per la carestia i pels cruels bombardejos quasi diaris sobre la població civil.

Per la seua especial rellevància i especificitat, també es descriuen els casos d'Alcoi i Elx.

L'edició, que incorpora una important selecció fotogràfica, es complementa amb una col·lecció de fragments dels diaris d'Eliseu Gómez Serrano i Ángel Pérez Devesa que sens dubte facilitaran al lector l'acostament a la realitat d'un període tan difícil.

Otros libros del autor