AMPLIACIÓ D'AUTOMATITZACIÓ INDUSTRIAL

AMPLIACIÓ D'AUTOMATITZACIÓ INDUSTRIAL. PROBLEMES RESOLTS (Libro en papel)

Editorial:
EDICIONS UIB
Año de edición:
Materia
Matemáticas y ciencias
ISBN:
978-84-8384-353-6
Páginas:
160
Encuadernación:
Rústica
-5%
12,00 €
11,40 €
IVA incluido
Disponible en 1 semana
Comprar

Aquest llibre és un recull de problemes, pràctiques de programació i exàmens proposats als alumnes de l'assignatura Ampliació d'Automatització Industrial, dins el pla d'estudis del grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i recollits des del curs 2013-14.

L'objectiu és proporcionar als alumnes un material didàctic ajustat al temari de l'assignatura, basat en el treball i l'ús pràctic de tot el que s'ha estudiat a classe.

Aquest llibre recull versions revisades dels esmentats problemes i solucions extensament comentades, tot seguint l'estructura dels temes de l'assignatura Ampliació d'Automatització Industrial.

El llibre es divideix en cinc parts. A la primera part, La guia GEMMA i GRAFCET de control, es proposen exercicis de disseny i implementació de GRAFCET de control de sistemes automatitzats senzills, aplicant la guia GEMMA. Aquests exercicis permeten veure l'aplicació de la guia i com aquesta complementa el GRAFCET de funcionament normal del sistema, afegint ordre i seguretat a la gestió de les marxes i les aturades. A la segona part, Interfícies d'entrada i sortida, es treballen les particularitats de les diferents interfícies d'entrada i sortida del PLC. Es practica i aprofundeix sobre conceptes com la conversió analògica/digital/analògica amb diferents tipus de dispositius i tècniques de conversió. La tercera part, Sensors i actuadors, se centra en l'estudi de diferents tipus de sensors i actuadors des del vessant pràctic, per exemple, mesurant distàncies, nivells de líquids o velocitats angulars. La quarta part, El PLC i les comunicacions, proposa diversos exercicis pràctics de comunicacions directes entre PLC o a través d'un bus de camp, tenint en compte l'estructura de les trames de dades amb què tracta el PLC i les que defineix el protocol PROFIBUS. Finalment, la cinquena part se centra en la idea del Computer Integrated Manufacturing (CIM) i l'optimització dels processos de producció, proposant alguns problemes d'agrupació de màquines en una fàbrica i diferents tipus de gestió de la producció o del sistema Just in Time. Cada part conté dues seccions, una amb els enunciats i una altra amb les solucions dels problemes proposats, amb una dificultat creixent. Per tant, és recomanable seguir els capítols i fer els problemes en l'ordre proposat.