CAMÍ DEL FEMINISME: LLARG TRAJECTE PER A LES DONES

CAMÍ DEL FEMINISME: LLARG TRAJECTE PER A LES DONES. PETJADES DE GRANS DONES QUE HAN FET UN LLARG I DIFÍCIL RECORREGUT PER ACONSEGUIR SER PERSONES DE LA (Libro en papel)

Editorial:
EDICIONS UIB
Año de edición:
Materia
Ciencias sociales
ISBN:
978-84-8384-429-8
Páginas:
316
Encuadernación:
Rústica
-5%
18,00 €
17,10 €
IVA incluido
En stock - 72 horas
Comprar

El sociòleg Max Weber incloïa el patriarcat entre les formes de dominació que, per la normalització d'unes conductes freqüents, han esdevingut legítimes. Des de la gènesi de les societats, diversos rols i pressupòsits socials s'han anat assignant a les persones per raó del seu sexe, fins al punt de crear una xarxa d'interaccions complexa però fonamentada essencialment en les relacions de poder que el gènere du implícites.

El feminisme nasqué com a reacció a aquesta forma de dominació tan antiga i arrelada amb l'objectiu de combatre, amb múltiples mitjans, les estructures que fonamenten el patriarcat fins a destruir-lo. Les pàgines que conformen aquest llibre versen sobre dones pioneres, la lluita de les quals ha transcendit en major grau en la consecució de la igualtat que aquest moviment social persegueix. Sengles biografies s'emmarquen en les tres onades històriques amb les pertinents distincions geogràfiques, a fi de poder comprendre el moviment com a un conjunt coherent, alhora que s'esbossen els antecedents del feminisme entès en termes de present.