DE FESTA A PATRIMONI

DE FESTA A PATRIMONI. LA PATRIMONIALITZACIÓ DE LES FESTES DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT D'ALGEMESÍ (1959-2020) (Libro en papel)

Editorial:
INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Año de edición:
Materia
Humanidades
ISBN:
978-84-7822-940-6
Páginas:
244
Encuadernación:
Rústica con solapa
-5%
17,00 €
16,15 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

Les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí foren declarades Patrimoni de la Humanitat el 2011. La revitalització de la Festa des dels anys setanta i l’arribada de la distinció de la UNESCO i juntament amb altres, com ara Meravella Valenciana en el 2008, Tresor del Patrimoni Immaterial d’Espanya en el 2009 i Bé d’Interés Cultural en el 2010, han suposat una gran transformació en els significats de la celebració.

El present volum ofereix un recorregut pels darrers seixanta anys de les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí. D’una banda, reflexiona sobre la seua configuració com a mecanisme aglutinador de la identitat col·lectiva algemesinenca i valenciana. Es presenta la Muixeranga com el principal emblema de la localitat i s’exposa com en les darreres dècades s’ha convertit en un símbol de la identitat i la cultura valenciana. D’altra, s’analitza com la festivitat ha esdevingut també un espai de tensions i disputes entre els diferents actors que en formen part.