EL PENSAMENT NACIONAL A EUROPA

EL PENSAMENT NACIONAL A EUROPA. UNA HISTÒRIA CULTURAL (Libro en papel)

Editorial:
INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Año de edición:
Materia
Historia
ISBN:
978-84-7822-786-0
Páginas:
490
Encuadernación:
Rústica
-5%
22,00 €
20,90 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

El pensament nacional és, ara com ara, l’estudi de més llarg abast cronològic i temàtic sobre els orígens i el desenvolupament de la idea de nació a Europa. Mitjançant un impressionant conjunt de materials culturals que abraça tot el continent, el llibre és una obra d’abast enciclopèdic. Tot i que cada cas europeu és diferent, l’autor mostra la interrelació i els trets comuns que la idea de nació té arreu del continent, des d’una perspectiva d’història comparada. En traçar la història de l’Estat nació modern, Joep Leerssen ofereix una perspectiva sorprenent sobre les polítiques de la identitat a l’Europa contemporània fins arribar al nostre complex present. Aquesta edició s’enriqueix amb un pròleg inèdit especialment redactat per a l’ocasió.

«Un assaig de gran abast, lúcid, concís i elegant que situa els diversos nacionalismes europeus en els seus contextos culturals. Atractiu per als estudiants, ensenyarà també coses noves als professors.» Peter Burke

«No tan sols és la millor història cultural del nacio-na-lisme a Europa sinó també una aportació remarcable als debats teòrics sobre el nacionalisme (…) una obra de gran subtilesa i riquesa acadèmica…»
John Hutchinson, a Nations and Nationalism

«Un relat fascinador i erudit de les imatges nacionals (…). La rellevància i originalitat d’aquest llibre rau en la consideració de gran abast de les imatges del nosaltres i els altres nacionals, vinculats a la cultura i les mentalitats.» John Breuilly, a The Historian

 

JOEP LEERSSEN és catedràtic de literatura europea moderna a la Universitat d’Amsterdam i autor de nombroses monografies i ha editat treballs de gran abast dedicats a l’estudi cultural del nacionalisme, entre els quals Commemorating writers in nineteenth-century Europe: nation-building and centenary fever (codirigit amb Ann Rigney, 2014) i Imagology: the cultural construction and literary representation of national characters: a critical survey (coeditat amb Manfred Beller, 2007). Entre els seus projectes més destacats hi ha l’edició on line de l’Enciclopedia of Romantic Nationalism in Europe (ERNIE), l’obra multimèdia disponible més ambiciosa sobre l’estudi del nacionalisme a l’Europa contemporània. Una versió impresa d’aquesta ha aparegut sota el títol Enciclopedia of Romantic Nationalism in Europe (Joep Leerssen, ed., 2018, 2 vols.). En català ha publicat a la revista Afers (2017) l’article «El na-cio-nalisme i el conreu de la cultura».