EL PERIODISME DIGITAL AMB VALOR

EL PERIODISME DIGITAL AMB VALOR. CLAUS PER A LA SOSTENIBILITAT DE LA PREMSA (Libro en papel)

Editorial:
UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA
Materia
Industria
ISBN:
978-84-490-8778-3
Páginas:
208
Encuadernación:
Rústica
-5%
18,00 €
17,10 €
IVA incluido
Agotado

Quin model ha d’adoptar avui en dia la premsa per poder continuar complint la funció social informativa que ha tingut fins ara, mantenint alhora la seva sostenibilitat?

Els canvis socials provocats per l’aparició de webs informatius i la difusió d’informació a través de les xarxes socials han canviat de forma radical la manera d’informar-se del públic, i això ha afectat profundament el model de negoci dels mitjans de comunicació, especialment de la premsa, que haurà de fer canvis inevitables per reinventar-se si vol sobreviure.

L’estudi parteix de l’anàlisi de diversos mitjans catalans, però es fa extensiu als mitjans espanyols i als de qualsevol altre país. Fa un repàs complet de la literatura que s’ha publicat durant els últims anys sobre aquest tema per intentar discernir què ha de fer la premsa per continuar aportant el valor a la societat i aconseguir continuar-ho fent de manera sostenible.

Per això analitza com està canviant la relació de la premsa amb l’audiència, com s’haurien d’organitzar les redaccions, quins són els riscos que planteja la distribució dels continguts a les xarxes o com estan canviant les vies d’ingressos dels mitjans, entre altres assumptes. En definitiva, quines han de ser les bases per a la regeneració periodística que necessita el sector i quina és la proposta de valor dels mitjans per al futur.

L’autor proposa als responsables dels mitjans com a alternativa la rigorositat i la veracitat informatives, l’exercici d’un periodisme crític, la participació del públic o la necessitat de la transparència, entre d’altres.

L’obra ofereix, a més, la possibilitat d’escoltar directament la veu dels responsables de sis mitjans representatius catalans: La Vanguardia, El Periódico, Ara, Vilaweb, Crític i Reusdigital.cat, cadascun amb una manera pròpia i diferent d’afrontar els canvis per intentar trobar una solució als reptes que han anat sorgint en la seva trajectòria.diferent d’afrontar els canvis per intentar trobar una solució als reptes que s’han anat trobant en la seva trajectòria.

Otros libros del autor