ELS VINS VALENCIANS

ELS VINS VALENCIANS. HISTÒRIA, INNOVACIÓ I PAISATGE (Libro en papel)

Editorial:
PUBLICACIONS UNIVERSITAT ALACANT
Año de edición:
Materia
Ciencias de la tierra
ISBN:
978-84-9717-822-8
Páginas:
140
Encuadernación:
Rústica
-5%
12,00 €
11,40 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

El vi, que forma part de la denominada "trilogia mediterrània" juntament amb el pa i l'oli d'oliva, és molt més que un producte de consum: és un fet cultural que ha configurat els paisatges valencians, des de la costa fins als contraforts muntanyosos de l'interior. Els primers vestigis de producció i comerç de vi al nostre territori són del primer mil·lenni abans de Crist. Des de llavors s'ha anat configurant un potent terroir que acumula condicions favorables de sòls, clima i coneixement.

En el passat recent, el nostre sector vitivinícola ha hagut de fer front a reptes molt importants, des de l'aparició de la fil·loxera a principis del segle XX fins a l'aplicació dels avanços científics i tecnològics, passant per l'adopció del cooperativisme i les figures de protecció legal, com les denominacions d'origen. En l'actualitat és un dels sectors econòmics més importants del País Valencià i produeix vins i caves d'una altíssima qualitat. Els principals reptes que té per davant són mantindre la competitivitat en un món globalitzat, adaptar-se als efectes del canvi climàtic, conservar els seus paisatges històrics i culturals i sumar-se com un recurs especialment atractiu al potencial turístic valencià.

De la mà d'alguns dels principals especialistes, el lector interessat trobarà en aquest volum una excel·lent introducció al món dels nostres vins, a la seua història mil·lenària, a les característiques essencials de la seua elaboració actual i a les estratègies d'adaptació a les tendències del futur immediat.

Otros libros del autor