EXCLOSOS I TRANSPARENTATS

EXCLOSOS I TRANSPARENTATS. DEL PANÒPTICO A LA PANTALLA DIGITAL (Libro en papel)

Editorial:
INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Año de edición:
Materia
Filosofía
ISBN:
978-84-7822-727-3
Páginas:
230
Encuadernación:
Rústica con solapa
-5%
16,00 €
15,20 €
IVA incluido
En stock
Comprar

El present treball tracta de recórrer les diferents pràctiques d'exclusió i vigilància que han acompanyat el poder polític a través de les seues successives transformacions històriques. Al llarg de les seues pàgìnes s'exploren també els diferents espais utòpics –físics o virtuals– que han emergit d'aquestes pràctiques: des de la Nau dels folls a la presó panòptica, tot passant pel camp de concentració i el gueto urbà, fins a arribar a la pantalla digital en la qual vivim envoltats hui. Lloc, ciberutòpic per excel·lència, la pantalla condensa bona part de les contradiccions del nostre temps: la promesa de l'alliberament tecnològic, sempre a l'aguait pel temor a noves formes de servitud.

El llibre conclou amb una reflexió sobre el present i el futur de la presó: institució en crisi permanent, on la més menuda de les transformacions pot arribar a ser signe de canvis civilitzatoris. Després de segles de desenfrenada expansió, la desaparició de la presó a favor de noves tecnologies de control digital sembla hui menys il·lusòria que mai.

Javier Cigüela Sola, nascut a Saragossa el 1987. És doctor europeu en Dret Penal –i premi extraordinari– per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Publicà el 2015 una monografia titulada La culpabilidad colectiva en el Derecho Penal, i ha publicat diversos articles en llibres i revistes científiques.

Otros libros del autor