FLORA MEDICINAL DE LES ILLES BALEARS

FLORA MEDICINAL DE LES ILLES BALEARS. VOLUM 2 (Libro en papel)

Editorial:
EDICIONS UIB
Año de edición:
Materia
Matemáticas y ciencias
ISBN:
978-84-8384-497-7
Páginas:
540
Encuadernación:
Rústica
-5%
35,00 €
33,25 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

En aquesta obra s’inclouen les 662 plantes medicinals de les Illes Balears que han estat referenciades en la literatura científica. De cadascuna d’elles s’analitzen la sinonímia i les denominacions populars, la descripció botànica, l’hàbitat, la composició química, les parts utilitzades, l’acció farmacològica, l’ús terapèutic i la comparació en les farmacopees aiurvèdica, tibetana, xinesa, filipina, marroquina, mexicana i homeopàtica.
S’han analitzat els estudis sobre flora medicinal del temps dels clàssics grecs i llatins -Hipòcrates, Teofrast, Galè, Dioscòrides, Plini-, àrabs -Ibn Sina-, i de la flora medicinal balear, medievals i moderns fins al segle xxi -des de Ramon Llull fins a Brotat et Terrers, Cursach i Arguimbau, Barceló i Combis, Bianor, Palau i Ferrer, Bonafè i Barceló, etc.
També s’ha recollit la presència d’aquestes espècies en la literatura i cultura popular -les plantes de les rondalles mallorquines i de Ramon Llull han format dos llibres publicats a part.
El lèxic popular, de gran riquesa, suma 3.626 noms i 3.027 gloses i refranys en llengua catalana que fan referència a les 662 plantes medicinals estudiades.
La part gràfica correspon a les fotografies de l’Herbari Virtual del Mediterrani Occidental de la UIB i la col·lecció d’aquarel·les, a les artistes Irene Mulet i Judit Morales.
Premi a la millor edició 2022.
IV edició Premis Joan Lluís Vives a l’edició universitària.
Premio a la obra mejor editada.
Por la ambición del proyecto, su exhaustividad [...] con exquisitez.
XXV Premios Nacionales de Edición Universitaria 2022.

Otros libros del autor