HABILITATS LINGÚÍSTIQUES

HABILITATS LINGÚÍSTIQUES. UNA INTRODUCCIÓ (Libro en papel)

Editorial:
EDICIONS UIB
Año de edición:
Materia
Pedagogía y educación
ISBN:
978-84-8384-401-4
Páginas:
130
Encuadernación:
Rústica
-5%
12,00 €
11,40 €
IVA incluido
Disponible en 48 horas
Comprar

El volum "Habilitats lingüístiques. Una introducció" ha estat creat amb la intenció de proveir l'alumnat d'un material docent útil per a iniciar l'estudi sobre el desenvolupament del llenguatge i l'adquisició de llengües i de la lectoescriptura per part dels infants. Aquest és un camp de recerca molt gran i productiu que ha estat conrat interdisciplinàriament des de fa dècades. Aquest és el principal motiu que fa que aquest material sigui una introducció.

El lector trobarà el material necessari per a obtenir una primera impressió clara sobre nocions bàsiques que cal diferenciar des d'un inici. D'aquesta manera, es defineixen els conceptes llengua, llenguatge, comunicació i parla, els quals són els pilars bàsics per a entendre el funcionament del procés de desenvolupament del llenguatge, sempre tenint en compte tant llengües orals com llengües signades. Al costat de les anomenades habilitats naturals (oir/veure, parlar/signar), s'expliquen les habilitats culturals (llegir i escriure), així com les principals hipòtesis psicolingüístiques que en donen compte.

A continuació, s'expliquen una sèrie de propostes pedagògiques per a fomentar i exercitar la parla, així com qualcunes propostes pedagògiques sobre l'aprenentatge de la lectoescriptura.

Finalment es dediquen dos capítols al bilingüisme i a les llengües de signes, a fi i efecte de fornir l'estudiant amb els conceptes bàsics sobre aquests aspectes, que amb freqüència afecten els infants de les nostres illes.