HISTÒRIA DE LA SEGONA REPÚBLICA AL PAÍS VALENCIÀ

HISTÒRIA DE LA SEGONA REPÚBLICA AL PAÍS VALENCIÀ (Libro en papel)

Editorial:
INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Año de edición:
Materia
Historia de España Contemporánea (ss. XX y XXI)
ISBN:
978-84-7822-938-3
Páginas:
382
Encuadernación:
Rústica con solapa
-5%
15,00 €
14,25 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

Passats noranta anys des de l'establiment de la Segona República, no existia encara una publicació de síntesi que explicara aquells temps en terres valencianes. Història de la Segona República al País Valencià ofereix al lector una obra actualitzada i adreçada al públic general, els estudiants universitaris i els especialistes. Es tracta d'un volum fet per diverses generacions d'historiadores i historiadors que agrupa sensibilitats historiogrà?ques plurals.

El llibre inclou una història política renovada i la incorporació de perspectives d'història social i de gènere, i d'història cultural i econòmica. Sense cap voluntat enciclopèdica, proposa un viatge per tots els anys en pau de la Segona República, però també pels de la guerra, perquè —i més en el cas valencià— la democràcia republicana va resistir ?ns al 1939. A més, el lector trobarà una història del conjunt del territori valencià per damunt de les divisions administratives, que ha posat sobretot l'atenció en el que succeïa no sols a les tres capitals, sinó en altres ciutats més menudes i a les poblacions rurals.

L'interés per la història republicana que s'ha revifat en els últims anys està lluny d'esgotar-se, i aquest llibre vol continuar alimentant-lo. No debades, molts dels reptes del nostre segle XXI van estar presents ja als anys trenta del segle XX, i aquesta obra no és sinó una invitació a seguir pensant un període clau de la història dels valencians.