INTERNET I NOSALTRES

INTERNET I NOSALTRES. SABER MÉS I ENTENDRE MENYS EN L'ÈPOCA DE LES DADES MASSIVES (Libro en papel)

Editorial:
INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Año de edición:
Materia
Humanidades
ISBN:
978-84-7822-816-4
Páginas:
204
Encuadernación:
Rústica
Colección:
ESTUDIS UNIVERSITARIS
-5%
14,00 €
13,30 €
IVA incluido
Disponible en 1 semana
Comprar

Internet està comportant una revolució en la nostra manera de "saber". Les nostres biblioteques ja no són limitades per murs físics, ni les nostres maneres de processar i accedir al que contenen ja no requereixen una interacció física. Però aquesta innovació tecnològica ha produït una curiosa paradoxa: tot i que sabem més, sembla que entenem menys. Una major dependència de la Vikipèdia i el Google fa que el coneixement siga "més democràtic"? És perillós l'ús de les big data per predir les tendències culturals?

L'arribada d'Internet ha incitat el debat dels seus efectes i de si el nostre pensament ètic estava a l'alçada del repte que representava. El present llibre està motivat per dues preocupacions: quina és la influència dels canvis tecnològics accelerats en la nostra manera de saber? I la nostra responsabilitat respecte d'aquest saber, quina és?

"Internet i nosaltres" no és un llibre "antitecnologia", sinó sobre l'ús que fem de les tecnologies, a partir de l'anàlisi dels fonaments filosòfics de la nostra forma digital de vida.