L'AUTOR QUE MIRA DE REÜLL

L'AUTOR QUE MIRA DE REÜLL. LA TRADICIÓ A LA LITERATURA MODERNA I POSTMODERNA (Libro en papel)

Editorial:
UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA
Año de edición:
Materia
Crítica
ISBN:
978-84-19333-37-7
Páginas:
216
Encuadernación:
Rústica
-5%
16,00 €
15,20 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

La Universidad Autónoma de Barcelona, el Ayuntamiento de Sant Cugat del Vallès y la Asociación Gabriel Ferrater pusieron en marcha conjuntamente el premio de ensayo “Pensar més-Memorial Gabriel Ferrater” con motivo de la celebración del Año Ferrater, en el que se conmemoró el 100 aniversario del nacimiento y el 50 aniversario de la muerte de Gabriel Ferrater, para promover la escritura y el pensamiento crítico entre los investigadores jóvenes. Gabriel Ferrater fue autor de una de las obras poéticas más relevantes de la literatura catalana de la posguerra, y a finales de la década de 1960 fue profesor de crítica literaria y de lingüística general en la UAB. El libro presentado es el ganador de la primera edición de este premio.

28/09/2022
El Punt Avui (digital)
Míriam Ruiz-Ruano guanya el premi d’assaig jove Pensar Més

06/10/2022
Tot Sant Cugat
Míriam Ruiz-Ruano Rísquez guanya el 1r Premi d’Assaig Jove 'Pensar més'

28/09/2022
Núvol
Míriam Ruiz-Ruano guanya el Premi d'Assaig Jove «Pensar més»

29/09/2022
Nació digital
Míriam Ruiz-Ruano, guanyadora del 1r Premi d'Assaig Jove «Pensar Més»

28/09/2022
Aldia.cat
Un assaig de Míriam Ruiz-Ruano, Premi d'Assaig Jove 'Pensar més' - Memorial Gabriel Ferrater

28/09/2022
Europa press (cultura)
CATALUNYA.-Un ensayo de Míriam Ruiz-Ruano, Premi d'Assaig Jove 'Pensar més' - Memorial Gabriel Ferrater

28/09/2022
Europa press (catalán)
CATALUNYA.-Un ensayo de Míriam Ruiz-Ruano, Premi d'Assaig Jove 'Pensar més' - Memorial Gabriel Ferrater

28/09/2022
LaRepública
Míriam Ruiz-Ruano guanya el Premi d’Assaig Jove ‘Pensar més’ del Memorial Gabriel Ferrater

28/09/2022
El cugatenc
Míriam Ruiz-Ruano guanya el primer premi ‘Pensar més’ amb un assaig sobre la tradició a la literatura moderna i postmoderna

28/09/2022
Cugat.cat
Míriam Ruíz-Ruano guanya el primer premi 'Pensar Més' d'assaig jove memorial Gabriel Ferrater

28/09/2022
www.uab.cat
La professora de la UAB Míriam Ruiz-Ruano guanya el 1r Premi d'Assaig Jove "Pensar més"

Míriam Ruiz-Ruano (Vic, 1994) es graduada en filología catalana y profesora de literatura comparada en la Universidad Autónoma de Barcelona, donde también cursó el Máster de Estudios Avanzados en Lengua y Literatura Catalanas y el de Literatura Comparada y Estudios Culturales. Actualmente está terminando su tesis doctoral sobre los procesos de canonización de Ausiàs Marc en los siglos XIX y XX. Ha publicado artículos sobre este poeta en diversas revistas catalanas, como Los Márgenes y La Lectora, y también internacionales, como la estadounidense Caliope. Con El autor que mira de reojo se ha convertido en la ganadora del primer premio de ensayo “Pensar más-Memorial Gabriel Ferrater”.

L'autor que mira de reüll vol explicar com els autors contemporanis s'han servit de la tradició literària amb objectius ben diversos. Alguns, com Jacint Verdaguer i J. V. Foix, hi han trobat recursos i estratègies per formular la seva pròpia sentimentalitat sense la necessitat d'exposar-se o per resultar, contra tot pronòstic, originals en un context de reivindicació de la modernitat. En altres casos, es pot tornar als textos del passat per rebatre'ls ideològicament i donar-los una nova lectura (com passa amb un clàssic com La tempestat de William Shakespeare i la reescriptura que en fa Aimé Césaire) o perquè, com a Els Simpson, se'ls reconeix un pes incontestable dins de l'imaginari d'una comunitat interpretativa. El present assaig pretén demostrar el valor que tenen els clàssics per a la literatura moderna i postmoderna, fixant-se en gèneres i formats diferents (crítica literària, poesia, narrativa, teatre, cinema i dibuixos animats), d'autors occidentals —entre els qual cal comptar, és clar, els catalans. Partint de disciplines i perspectives molt diverses, com la filologia, la lectura atenta, la traducció, el postcolonialisme i els estudis subalterns, entre d'altres, el volum es beneficia d'algunes de les aportacions metodològiques més representatives de la crítica del segle XX.

Otros libros del autor