LA PARAULA EN EL VENT

LA PARAULA EN EL VENT. OBRA COMPLETA (Libro en papel)

Editorial:
UNIVERSITAT DE BARCELONA
Año de edición:
Materia
Poesía
ISBN:
978-84-475-4224-6
Páginas:
580
Encuadernación:
Cartoné
-5%
72,00 €
68,40 €
IVA incluido
En stock
Comprar

Els tres volums d'aquesta obra, presentats dins d'un estoig, celebren el centenari d'un títol cabdal, una vita nova de la poesia catalana moderna, "La paraula en el vent" [PaV 1914].

El primer és l'edició facsímil d'un exemplar únic, utilitzat pel poeta per revisar, de mà seva, els poemes de PaV que va incorporar a "La inútil ofrena" [InO 1924], vasta selecció de la seva poesia amorosa. En el facsímil, el lector trobarà la sincronia del text de 1914 i la diacronia manuscrita de trànsit cap al text de 1924.

El segon volum proposa una edició dels seixanta-cinc poemes de PaV a les pàgines de l'esquerra, i, a les de la dreta, una edició de les formes finals dels poemes que, revisats, van passar a d'altres llibres: disset a InO, trenta-nou a "Poesia" [P 1957]. És, fet i fet, una edició tridimensional, una edició crítica, genètica i evolutiva, sinòptica i estereoscòpica. I al peu de l'aparat de cada composició hi figura una breu glossa que situa el lector en els paràmetres essencials de cada poesia.

Finalment, el tercer, "Paraula en prosa", està format per textos relacionats de prop o de lluny amb el llibre de poesia, primer amb articles sobre la recepció del text per part de la crítica el mateix 1914, i, després amb una tria d'assaigs del poeta: d'història literària, de traduccció de grans autors, de revisió de la seva obra, de teoria de la creació. El volum es completa amb un apèndix de dues imatges comentades i relacionades amb "La paraula en el vent".