LES CARES DE L'EVASIÓ FISCAL

LES CARES DE L'EVASIÓ FISCAL. POBRESA, FRAU I CORRUPCIÓ A LA COMUNITAT VALENCIANA (Libro en papel)

Editorial:
INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Año de edición:
Materia
Sociología
ISBN:
978-84-7822-876-8
Páginas:
104
Encuadernación:
Rústica
-5%
10,00 €
9,50 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

Segons el diccionari de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la pobresa, en una de les seues accepcions, és la "falta dels béns materials necessaris per a viure". I sobre la paraula evasió, el mateix diccionari remet al verb evadir on, indica, entre altres, com "l'acció d'eludir, defugir, traure d'un país (diners o béns) de manera il·legal o escapar-se, especialment de la presó".

De tot açò tracta este llibre que, a més, intenta ampliar el significat de les paraules, explicant que la pobresa va més enllà de les privacions materials; que evadir i eludir el pagament d'impostos de grans fortunes afecta -i molt- en la distribució de la riquesa i, en conseqüència, del augment o no de la pobresa.

I ve a explicar, en definitiva, que la societat valenciana no se mereix de cap de les maneres acceptar un augment de la desigualtat que al remat supera la dimensió econòmica hipotecant el desenvolupament social i cultural de les persones que la conformen.

Amb la consciència que no estaran tots els factors determinants de la pobresa i de l'augment de la desigualtat a territori valencià; amb la responsabilitat que en este intent de contextualització només es pot fer una aproximació al tema plantejat i on, sempre romandran dades i xifres que quedaran fora de l'estudi. Amb la voluntat humil de poder oferir un mapa més esclaridor del moment en que vivim. De tot això tracta este llibre.

Esperem que, en acabar, els lectors i lectores tinguen més preguntes que respostes. I per a contribuir amb estes reflexions, es vol subratllar que, al capdavall, cap societat es pot permetre acceptar la pobresa com un mal i un concepte inevitable. Al cap i a la fi, tots el conceptes poden canviar. Esperem haver posat un gra de sorra per a aconseguir-ho.