LES LIBÈL·LULES DE CATALUNYA

LES LIBÈL·LULES DE CATALUNYA (Libro en papel)

Editorial:
INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS
Año de edición:
Materia
Biología
ISBN:
978-84-15885-46-7
Páginas:
208
Encuadernación:
Rústica
-5%
18,00 €
17,10 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

Aquest llibre, fruit de deu anys de treball de camp, és un recull exhaustiu de la informació existent sobre les libèl·lules de Catalunya.

Conté una introducció a la biologia del grup i 70 fitxes, una per a cadascuna de les espècies catalogades, que inclouen un mapa de distribució, una descripció detallada de la seva morfologia per facilitar-ne la identificació i valuosa informació addicional sobre els seus hàbitats característics, ecologia, comportament i estatus de protecció.

Per primera vegada s'introdueixen noms comuns en català i s'avalua el grau d'amenaça a partir dels criteris de la UICN i d'un nou Índex de Vulnerabilitat dels Odonats de Catalunya (IVOC). Així mateix, s'identifiquen els principals llocs d'interès odonatològic atenent la seva riquesa específica o la presència de tàxons amenaçats.

L'obra, a més de representar un important recurs per a la recerca, pot servir de base per a treballs de conservació d'aquest grup d'invertebrats i dels ecosistemes aquàtics on viuen. Al mateix temps, pretén ser un recurs didàctic adreçat a tots aquells que vulguin iniciar-se o aprofundir en el coneixement d'aquests fascinants insectes.