METGES, CIRURGIANS I APOTECARIS: LA COMUNICACIÓ CIENTIFICOMÈDICA A MALLORCA DE TRENTO A LA IL·LUSTRA

METGES, CIRURGIANS I APOTECARIS: LA COMUNICACIÓ CIENTIFICOMÈDICA A MALLORCA DE TRENTO A LA IL·LUSTRA. BIBLIOTEQUES, LLIBRES I LECTURES. L'ÚS DE MEDICAMENTS QUÍMICS (Libro en papel)

Editorial:
EDICIONS UIB
Año de edición:
Materia
Medicina
ISBN:
978-84-8384-439-7
Páginas:
398
Encuadernación:
Rústica
-5%
25,00 €
23,75 €
IVA incluido
Disponible en 1 mes
Comprar

Quasi tots els inventaris de biblioteques mallorquines anteriors a 1550 foren recollits a l'extraordinari estudi (1991) de J. N. Hillgarth. En aquest llibre s'ha cercat donar-hi continuïtat en una mesura molt més modesta, limitada als llibres dels professionals del grup central assistencial.

Inicialment es recorre la brillant època renaixentista, però ja des d'abans d'acabar el segle XVI l'acció de la inquisició sobre el llibre es fa patent. Aquesta influència només va perdre força quan l'enorme producció impresa del XVII començà a obstruir la formidable maquinària censora inquisitorial. A l'Europa que seguí la pau de Westfàlia (1648), es va fer possible un fenomen cultural nou: per mitjà de la correspondència postal, segura i ràpida, els lectors intercanviaven cartes, materials i llibres. Circularen teories i pràctiques noves que canviaven les idees sobre la naturalesa fins llavors sostingudes. Sorgiren discussions i augmentaren les controvèrsies i polèmiques. Recobrí Europa un ambient cultural que els contemporanis varen anomenar la república de les lletres, que comprenia els àmbits literari i científic. Aquest llibre cerca situar uns lectors "metges, cirurgians i apotecaris que exerciren a Mallorca" en els dos escenaris.