OXIGEN

OXIGEN. UNA OBRA EN 20 ESCENES (Libro en papel)

Editorial:
UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Año de edición:
Materia
Teatro
ISBN:
978-84-370-8193-9
Páginas:
96
Encuadernación:
Rústica
-5%
10,00 €
9,50 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

Mètode presenta una obra de teatre sobre l'ambició, l'ètica i la curiositat científica. La col·lecció «Monografies Mètode» publica Oxigen, de Carl Djerassi i Roald Hoffmann, amb motiu de l'Any Internacional de la Química.

Partint de la qüestió sobre qui va descobrir l'oxigen, l'obra ens planteja dues situacions en moments històrics ben diferents: 1777, amb la hipotètica reunió dels tres científics descobridors de l'oxigen, Lavoisier, Priestley i Scheele; i 2001, quan la Fundació Nobel acorda concedir un premi retrospectiu i ha de decidir qui dels tres el mereix. Segons el mateix Carl Djerassi, «l'obra tracta d'afrontar dues preguntes fonamentals: què significa descobrir per a la ciència i per què és tan important per al científic ser el primer».

Alternant entre les dues èpoques, veurem com els científics del segle XVIII i els membres del Comitè Nobel del segle XXI tractaran de demostrar qui va ser el primer a descobrir l'oxigen i, per tant, va iniciar el camí de la revolució química. Tot això sense oblidar el paper tan important que representen les dones dels científics en aquesta intriga.