PATOLOGIA DELS FONAMENTS EN L'EDIFICACIÓ

PATOLOGIA DELS FONAMENTS EN L'EDIFICACIÓ (Libro en papel)

Editorial:
UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA
Año de edición:
Materia
Ingeniería civil
ISBN:
978-84-9880-349-5
Páginas:
108
Encuadernación:
Rústica
-5%
16,60 €
15,77 €
IVA incluido
Disponible en 48 horas
Comprar

"S'ha de ser extremament curós amb les estructures de contenció i de fonamentació ja que les terres hi fan pressió i solen causar danys infinits."
VITRUVI

"Si en altres casos es falla, es pateix menys que en els fonaments. Els danys són més lleugers i s'arrangen millor. No hi ha excuses que puguin justificar els errors comesos en fonamentar."
ALBERTI

Són dues perles tecnicoliteràries que conformen l'entorn de responsabilitats històriques que afecten la professió d'arquitecte, les quals es començaren a perfilar en un moment tan remot com en el Codi de Hammurabi.

Cal dir que, per afrontar-les, ni la carrera ni el tarannà professional s'han orientat a atènyer un desenvolupament especialment aprofundit en aquesta àrea de coneixement. Malgrat que la preocupació pels fonaments ve de lluny i que són nombrosíssimes les citacions literàries que insisteixen en les precaucions que s'han adoptar en fonamentar, avui encara sovintegen les patologies per causa de comportaments inesperats (no intuïts) dels sòls.

Els propòsits d'aquest llibre són informar sobre el comportament dels edificis enfront de sol·licitacions anòmales causades per deformacions dels sòls i fer referència a aquelles patologies que han servit per al desenvolupament de les diverses teories que conformen la mecànica del sòl. També es donen criteris per arranjar-les, ja sigui amb tècniques de sospedrament o no.

Otros libros del autor