PINTAR FA MIL ANYS

PINTAR FA MIL ANYS. ELS COLORS I L'OFICI DEL PINTOR ROMÀNIC (Libro en papel)

Editorial:
UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA
Año de edición:
Materia
Pintura
ISBN:
978-84-490-4848-7
Páginas:
174
Encuadernación:
Rústica
-5%
35,00 €
33,25 €
IVA incluido
Agotado

En el marc del projecte anterior, "Pintar fa mil anys. Els colors i l'ofici del pintor romànic" té l'objectiu d'aprofundir en qüestions relatives a la identitat i formació dels anònims pintors romànics a partir de l'anàlisi d'una sèrie d'obres mestres del MEV –com ara el baldaquí de Ribes, els frontals de Santa Maria de Puigbò i d’Espinelves i l'altar de Lluçà–, així com de les pintures murals de sant Tomàs Becket a Santa Maria de Terrassa i de Sant Martí de Puig-Reig.

Totes han estat estudiades a partir d'una aproximació que combina metodologies pròpies de la història de l'art amb l'anàlisi científica. Això ha suposat fer una reconstrucció del rol desenvolupat pels diversos agents involucrats en la producció d'una obra d'art, i com aquests agents participen directament de la seva gènesi i recepció. Tot plegat es combina amb l'aplicació de sofisticades tècniques analítiques de laboratori, com microscòpia òptica, SEM-EDX, difracció de raigs X, FTIR, tècniques de cromatografia i MALDI-TOF.

El resultat és un estudi fascinant en el qual es dóna, per primer cop, un context «eclesiàstic» al naixement de la pintura sobre taula a Catalunya, i s’analitza, de manera innovadora, la fluida relació existent entre les tècniques de la miniatura, de la pintura sobre taula i de la pintura mural.