PUNT PER PUNT. C1

PUNT PER PUNT. C1. CURS DE VALENCIÀ DE NIVELL C1 (Libro en papel)

Editorial:
PUBLICACIONS UNIVERSITAT ALACANT
Año de edición:
Materia
Pedagogía y educación
ISBN:
978-84-9717-861-7
Páginas:
162
Encuadernación:
Rústica
-5%
14,00 €
13,30 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

Destinatari. Punt per punt C1 és un curs de valencià destinat a aprenents que ja han adquirit el nivell màxim d'usuaris i que s'inicien en els coneixements propis d'un expert. Entenen i produeixen qualsevol tipus de textos complexos, tant escrits com orals, amb molt poques errades. Dominen el vocabulari general, coneixen terminologia específica i s'han familiaritzat amb l'ús de la fraseologia. A més, conjuguen correctament tots els verbs.

Estructura del curs i punt de partida. És un curs per a autoaprenents o per a seguir a l'aula, compost per 18 unitats. Les 17 primeres desenvolupen el temari i l'última ofereix un model de prova, que permet posar en pràctica els coneixements adquirits. Conté els sis apartats següents: comprensió i expressió, normativa i gramàtica, vocabulari i pronúncia, anàlisi lingüística, el valencià com a pont i tipologia textual.

El punt de partida de Punt per punt C1 són dos textos, l'un escrit i l'altre oral, d'àmbits temàtics específics. Aquests textos funcionen com a focus d'interés de cada unitat i ajuden a practicar dos exercicis habituals en les proves de nivell C1: opinar oralment i redactar un resum.

Estructura de les unitats i metodologia. Les explicacions normatives i gramaticals són molt detallades i apareixen en arxius d'àudio, tal com si foren lliçons de classe, que l'aprenent pot reproduir, aturar o tornar a escoltar tantes voltes com ho necessite. Estan complementades amb les imatges d'unes pissarres en què apareix un esquema dels continguts de cada lliçó. A continuació, es plantegen tres activitats de repàs gramatical, que permeten consolidar els coneixements previs i practicar-los amb exercicis similars als de les proves oficials. El vocabulari i la pronúncia es treballen amb activitats variades: exercicis de definicions, de buits, de fraseologia, de transformació, etc. L'anàlisi lingüística endinsa l'aprenent en els coneixements propis de l'expertesa i els diversos nivells d'anàlisi: fonètic, morfològic, sintàctic, lèxic, pragmàtic, etc. A continuació s'ofereix als estudiants un apartat de comparació amb llengües pròximes, en què podem veure com el valencià ens facilita l'accés a eixos altres idiomes. Per acabar, l'apartat sobre tipologia textual pretén plantejar pràctiques escrites i situacions comunicatives similars als exercicis dels exàmens oficials.

Els exercicis escrits ajuden a consolidar i sistematitzar els continguts explicats, tant pel que fa a les competències pròpies d'un usuari avançat, com pel que fa als coneixements metalingüístics propis de l'àmbit de l'expertesa. Les habilitats orals ocupen de nou un lloc preeminent en Punt per punt C1. Així, cada unitat conté, com a mínim, un àudio amb un text per a resumir; i dos àudios més amb explicacions de gramàtica i normativa. D'aquesta manera, reforcem la comprensió oral i l'adquisició del model fonètic.

Otros libros del autor