QUAN LA MEDITERRÀNIA ES VA EVAPORAR

QUAN LA MEDITERRÀNIA ES VA EVAPORAR. EVIDÈNCIES DE LA CRISI DE SALINITAT MESSINIANA A L’ILLA DE MALLORCA (Libro en papel)

Editorial:
EDICIONS UIB
Año de edición:
Materia
Ciencias de la tierra
ISBN:
978-84-8384-379-6
Páginas:
86
Encuadernación:
Rústica
-5%
10,00 €
9,50 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

La Crisi de Salinitat Messiniana constitueix un esdeveniment excepcional que va tenir lloc a la Mediterrània ara fa 5,97-5,33 milions d'anys i que es va caracteritzar per un aïllament de l'Atlàntic amb la conseqüent evaporació i baixada del nivell del mar. Alguns autors han indicat que a la Mediterrània es va poder produir un espectacular descens de més de 1.500 m sota l'actual nivell del mar, quedant la mar com una immensa salina, acabant la crisi amb la reinundació de la Mediterrània en forma de gran cascada d'aigües atlàntiques a través de l'obertura de l'estret de Gibraltar.

Guillem Mas ens descriu, en aquest abstracte de la seva tesi doctoral, els principals trets que van caracteritzar la crisi de salinitat a l'illa de Mallorca, per posteriorment definir com es relaciona aquest registre amb diferents models proposats pel conjunt de la Mediterrània. El llibre es complementa amb un ampli glossari per ajudar a una millor comprensió i enquadrament de les temàtiques específiques exposades, constituint en conjunt una eina de consulta i aprofundiment especialment adreçada a estudiants de batxillerat i universitaris de la branca de ciències de la terra, així com a tot l'ampli públic interessat en el coneixement de la realitat geocientífica de les Illes Balears.