RAMON JARDÍ I BORRÀS: SEMBLANÇA BIOGRÀFICA

RAMON JARDÍ I BORRÀS: SEMBLANÇA BIOGRÀFICA. CONFERÈNCIA PRONUNCIADA A LA SALA PRAT DE LA RIBA EL DIA 18 DE MAIG DE 2015 (Libro en papel)

Editorial:
INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS
Año de edición:
Materia
Matemáticas y ciencias
ISBN:
978-84-9965-269-6
Páginas:
28
Encuadernación:
Otros
-5%
3,10 €
2,95 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Comprar

És un costum sa de les acadèmies que es preen recordar i honorar els seus membres, per refermar la memòria històrica no sols de la institució sinó de la comunitat cultural i científica a la qual serveixen. En aquest context, des de l'any 1996 al Ple de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) es presenta regularment la personalitat d'alguns dels seus membres destacats, textos que són recollits a la col·lecció "Semblances Biogràfiques".

Presentem en aquesta semblança Ramon Jardí i Borràs (Tivissa, 1881 - Barcelona, 1972), que fou membre adjunt de l'Institut entre els anys 1926 i 1931. Jardí, un dels físics més importants de l'època, destacà per la seva habilitat en la construcció d'instruments de meteorologia amb una base fisicomatemàtica important i és conegut mundialment per la invenció i construcció del pluviògraf d'intensitats que duu el seu nom, comercialitzat posteriorment a París i a Londres.

Aquesta publicació, a partir de la conferència "Ramon Jardí: meteorologia i instrumentació", impartida en un acte públic a l'Institut per Josep Batlló el 27 de novembre de 2014, és fruit de la col·laboració del mateix Batlló, especialista en història de la geofísica i la meteorologia, amb Joan Arús, de l'Agència Estatal de Meteorologia a Barcelona, i Àgata Pedrerol, besnéta de Jardí.