TRES TRACTATS SOBRE L'ART DE LA MEDICINA

TRES TRACTATS SOBRE L'ART DE LA MEDICINA. EXHORTACIÓ A LA MEDICINA; SOBRE LA MILLOR DOCTRINA; SOBRE LES ESCOLES: CONSELLS (Libro en papel)

Editorial:
PUBLICACIONS URV
Año de edición:
Materia
Medicina
ISBN:
978-84-8424-255-0
Páginas:
132
Encuadernación:
Rústica
-5%
14,00 €
13,30 €
IVA incluido
En stock
Comprar

En aquest volum Joana Zaragoza i Gras posa un gra de sorra al coneixement de la figura de Galè amb tres dels seus escrits filosòfics: Exhortació a la medicina o Protrèptic, Sobre la millor doctrina i Sobre les escoles: consells als qui s'inicien. El rerefons dels tres tractats és el mateix: la paideia, és a dir, l'educació, l'eina mitjançant la qual els homes de la societat grega es formaven com a individus, en aquest cas adreçat als alumnes que un dia arribarien a ser metges.
Aquest llibre compta amb un pròleg de Carlos García Gual, on esbossa la biografia del nostre autor i emmarca el món que va crear aquests tipus d'escrits. Al fil de l'esperit crític de Galè, tot seguit es troba una introducció de Mario Vegetti, que analitza les diverses sectes mèdiques i demostra que Galè va ser el refundador de la medicina, fent «de la dimensió filosòfica un tret constitutiu i discriminant del perfil del veritable metge».