TRETS

TRETS. IMATGES DE LA TRANSICIÓ VALENCIANA (Libro en papel)

Editorial:
INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Año de edición:
Materia
Historia
ISBN:
978-84-7822-920-8
Páginas:
312
Encuadernación:
Rústica
-5%
32,00 €
30,40 €
IVA incluido
Agotado

Més de cinc-cents trets sobre la realitat de la Transició valenciana disparats pel reporter Josep Vicent Rodríguez. S'agrupen en les seccions clàssiques de les publicacions periòdiques, mantenen un cert ordre cronològic i estan acompanyats d'una explicació resumida de les imatges per la periodista Rosa Solbes.

Autor i autora visqueren aquells esdeveniments treballant en els diaris i setmanaris valencians i espanyols més importants, i ara presenten aquesta memòria gràfica informada d'uns anys decisius que marcaren per sempre la història del País Valencià.

Aquell va ser un període històric complex, tumultuós i de límits temporals prou difusos. Així, pot ser evocat com una farsa o com l'epopeia d'un esforç comú, com un conte de fades o com un seguit de violència i impunitat.

El que sembla indiscutible, en tot cas, és que va constituir l'etapa fundacional d'una democràcia imperfecta, però certament alliberadora.

Per tot això, quatre dècades després, paga la pena rescatar alguns d'aquells fets de l'oblit de les pàgines dels diaris que dormen en les prestatgeries i fixar-los ací per al record.